Guide

Sminkning för mogen hy

Så gör du en lätt och naturlig sminkning speciellt anpassad för mogen hy. Nina Hemminki, kosmetikexpert och professionell makeupartist och maskör, guidar dig steg för steg.

Det ska vara roligt att sminka sig. Makeupens uppgift är att framhäva dina bästa sidor och samtidigt låta dig få vara dig själv. Kom ihåg att låta personligheten styra och använd sprakande färger om du vill!
Nina HemminkiKosmetikexpert

Så här gör du

1. Ögon

Börja med att applicera en ögonskuggsprimer på ögonlocket. Applicera sedan en ljus ögonskugga över hela ögonlocket med en ögonskuggsborste. Använd palettens mörkare nyanser i ögats yttre vrå och i ögonlocksvecket för att ge ögat en vacker form.

Dra sedan en tunn kontur med ögonpennan längs fransraden på övre ögonlocket. Komplettera ögonmakeupen med mascara på fransarna.

Ögonskuggsprimer
Ögonskuggspalett
Long-lasting ögonpenna coffee
Good Lash Day mascara

2. Ögonbryn

Forma ögonbrynen i önskad form med hjälp av en ögonbrynspenna. Applicera ögonbrynsgel med uppåtriktade drag så att stråna hålls på plats.

Ögonbrynspenna medium
Färgad ögonbrynsgel medium

3. Makeupbas

Applicera en fuktgivande primer i ansiktet så att makeupen hålls på plats och ansiktet får fukt. Applicera sedan ett tunt lager foundation i ansiktet med till exempel en makeupsvamp. Täck eventuella mörka ringar under ögonen, kvisslor och rodnader med en concealer och tona ut ordentligt. Fixera makeupen genom att pudra ansiktet lätt med en stor puderborste.

Applicera rouge på kindens mitt. Om du vill kan du göra en lätt contouring under kindbenet och käkbenet med ansiktspalettens bruna nyans. Om du ännu önskar kan du använda highlighter på ansiktets högsta punkter.

Fuktgivande primer
Ideal BB-kräm SPF 15 natural beige
Färgad ögonkräm
Fresh Glow Vitamin C Löspuder
Rougestick deep pink
All-in-one ansiktspalett
Highlighter

4. Läppar

Måla hela läpparna med läppenna. Applicera läppstift i samma nyans ovanpå.

Läppenna vintage
Läppstift vintage

5. Fixering

Fixera makeupen med lystergivande setting spray. Färdigt!

Lystergivande setting spray

Tillbehör som användes:

Borstset
Kabukiborste
Makeupsvamp wet & dry