FRI FRAKT ÖVER 150 KR - FRIA BYTEN & RETURER - GENERÖS BONUS

Nyheter och artiklar / Aktuellt

Konserveringsmedel garanterar en trygg produkt

den 20 februari 2018

Riklig mängd konserverings- och färgämnen i en produkt kan vara en bidragande orsak till hudreaktioner. Därför används alltid optimal mängd konserverings- och färgämnen i de hudvänliga Dermosil produkterna. Vi vill alltid erbjuda kunden en färsk, trygg och hudvänlig produkt.

Man kan inte tillverka kosmetikprodukter helt utan konserveringsmedel. I en produkt fri från konserveringsmedel skulle mikrober börja växa i snabb takt, produkten skulle förstöras och i värsta fall till och med bli farlig för användaren.

Konserveringsmedel, såväl som alla andra råvaror i kosmetikprodukter måste vara trygga för användaren. Maximimängd konserveringsmedel, som får användas i kosmetikprodukter, finns fastställt i EU:s kosmetikförordning.

Eftersom kosmetikprodukter har olika konsistens behövs konserveringsmedel av olika slag. Man använder både syntetiska konserveringsmedel som exempelvis Phenoxyethanol och naturliga som till exempel E-vitamin.

I Dermosil produkterna används minsta möjliga mängd konserveringsmedel, eftersom produkterna inte behöver klara speciellt lång lagerförvaring eller höga temperaturer, som exempelvis i södra Europa. Produkterna levereras direkt från produktionen till vårt lager, därifrån de går vidare till kund så fort som möjligt.

Färgämnen används i kosmetikprodukterna av estetiska skäl, för att förbättra produktens utseende.

Om Dermosil

Hudvård och kosmetik från Finland. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!