FRI FRAKT ÖVER 450 KR - FRIA BYTEN & RETURER - GENERÖS BONUS

Nyheter och artiklar / Ansiktsvård

Åldras med stil

den 1 oktober 2016

Att människan åldras, det vet vi. Åldrandet är en inre process och hur vi åldras är genetiskt. Kroppens åldrande beror på till exempel cellernas uppbyggnad, det allmänna hälsotillståndet och miljön. Förutom den kronologiska åldern (alltså den kalenderbaserade) pratar vi också om den biologiska åldern. Den baserar sig på kroppens prestationsförmåga och förändringar på cellnivå. Den kronologiska åldern kan vi inte påverka, men den biologiska åldern kan vi påverka posititvt genom att äta hälsosamt, motionera regelbundet och sova tillräcklig och gott.

Huden åldras, precis som resten av kroppen. Hur huden åldras är individuellt och sker ofta i cykler. Gemensamt för alla är ändå att huden börjar åldras i 30-årsåldern. Typiska tecken på åldrande är att huden blir torrare, den får svårare att binda fukt, den blir slappare och den friska färgen avtar.

I dag pratar vi om för tidigt åldrande orsakat av för mycket sol, ohälsosamma levnadsvanor och avsaknad av hudvård.

Hud som åldras kan vårdas på två sätt: i förebyggande syfte och genom egentlig hudvård. Förebyggande vård innebär hälsosamma levnadsvanor och att skydda huden. Drick ordentligt med vatten, ät hälsosamt, undvik att gå upp och ner i vikt, motionera regelbundet i frisk luft, sov tillräckligt och lev med en positiv inställning till livet. Undvik också tobak och alkohol.

UV-strålning från solen påskyndar hudens åldrande. Skydda huden med lätta kläder och rätt solskyddsprodukter. Undvik också att vistas för mycket i solen. Använd dagligen högklassiga hudvårdsprodukter som tillför huden fukt och hjälper den upprätthålla fuktbalansen. Peela också huden regelbundet.

Vi kan alltså själva påverka hudens åldringsprocess genom att vårda huden i förebyggande syfte, bromsa upp hudens åldrande och upprätthålla hudens välmående.

Och kom ihåg att det finns ännu en sak som påverkar hur huden mår och hur fräsch och ungdomlig den känns: Lycka! Om vi är glada och lyckliga mår huden bra. Vi är precis så gamla som vi känner oss, eller hur?

Relaterade produkter

Om Dermosil

Hudvård och kosmetik från Finland. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!