FRI FRAKT ÖVER 450 KR - FRIA BYTEN & RETURER - GENERÖS BONUS

Nyheter och artiklar / Makeup

Gå inte och lägg dig utan att ta bort makeupen

den 7 november 2015

Händer det att du hoppar över ansiktsrengöringen någon kväll och går och lägger dig med smink kvar i ansiktet? Stopp! Gör inte det! Att fuska med ansiktsrengöringen straffar sig snabbt. Huden blir matt, ojämn och tråkiga nippor uppstår lätt i oren hud.

I sommarvärmen svettas vi mer, även i ansiktet. I ett sminkat ansikte blandas svett med fett. Under dagen fastnar både damm och sand i ansiktet. Då kvällen kommer har det samlats en hel del smuts i ansiktet.

Om ansiktet inte rengörs regelbundet täpps porerna till av smuts som blandas med hudens eget fett, som i normala fall vårdar och återfuktar huden. I de tilltäppta porerna uppstår finnar och pormaskar, som frodas på huden under natten. Det är alltså oerhört viktigt att rengöra huden till natten. Gör rengöringen till en rutin som du automatiskt utför varje kväll. På så sätt blir inte rengöringen överhoppad när det blir sent någon kväll eller då det annars bara känns övermäktigt att rengöra huden.

Det räcker inte med enbart vatten

Vatten rengör ansiktet endast delvis. Det är därför viktigt att använda produkter som är utvecklade och avsedda speciellt för ansiktsrengöring. Om du sminkat dig ska rengöringsprodukten vara en sådan som även avlägsnar makeupprodukter. Varje kvinna har säkert upplevt hur mascaran bara smetar ut sig under ögonen i stället för att avlägsnas. Då är det fel rengöringsprodukt som används. Gör så här:

  1. Fukta ansiktet med vatten och applicera rengöringsprodukten. I Dermosil sortimentet hittar du många olika alternativ. En effektiv rengörare är Dermosil Classic Ansiktstvätt (3026). För känslig hud lämpar sig Dermosil Classic Rengöringsmjölk (3023), som är oparfymerad och försedd med Allergi- och Astmaförbundets symbol i Finland. I sortimentet finns även flera olika Dermosil Rengöringsskum. Välj ditt eget skum utgående från vilken doft du gillar och vilka egenskaper din hud har. Skölj bort rengöringsprodukten. Det mesta av smuts och orenheter avlägsnas på detta sätt samtidigt som huden blir mjuk och len.
  2. Avlägsna ögonmakeupen med en produkt avsedd för ändamålet, exempelvis Micellar Makeupremover (3786). Tillsammans med den använder du Dermosil Dermonature Makeup pads, GOTS organic (3409). På så sätt får du effektivt men skonsamt bort mascaran från ögonfransarna och från huden runt ögonen.

Huden ska rengöras igen på morgonen. Kroppens ämnesomsättning är aktiv nattetid och huden avger fett som samlas på huden. Regelbunden rengöring två gånger om dagen bidrar till en välmående hud. Överdriven rengöring är däremot inte bra eftersom hudens naturliga fett då avlägsnas.

Kom även ihåg att regelbundet rengöra och byta ut makeupredskapen. Använd inte smutsiga redskap på en väl rengjord hud. Makeupborstar och -penslar rengör du med Rengöringsspray för makeupborstar (3668).  Även örngottet inverkar på hudens kondition. Ett rent örngott är viktigt för en frisk hud och för en god sömn.

Relaterade produkter

Om Dermosil

Hudvård och kosmetik från Finland. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!