FRI FRAKT ÖVER 450 KR - FRIA BYTEN & RETURER - GENERÖS BONUS

Nyheter och artiklar / Aktuellt

Hudvänliga växtoljor utgör bas i Dermosil produkterna

den 29 januari 2018

Dermosil produkterna tillverkas av växtoljebaserade råämnen. Basen i produkterna utgörs av växtoljor, eftersom vi bland dem hittar bästa möjliga råvaror till varje produkt.

Växtoljor absorberas av huden, de återfuktar huden och transporterar viktiga näringsämnen i huden. Växtoljorna innehåller vitaminer som vårdar huden och ger den näring.

Närmare en tredjedel av våra produkter innehåller växtbaserat glycerin, ett ämne som verkligt effektivt binder fukten i huden. Andra växtbaserade råämnen  som används i produkterna är inhemsk björksav, betain från sockerbetor, ljung, svartvinbärsfröolja och havre.

I hudvårdsprodukterna används inte mineralolja (Paraffinum Liquidum, som framställs genom raffinering av råolja. Mineraloja innehåller inga för huden nyttiga näringsämnen och molekylerna är så stora att de inte absorberas av huden utan bildar en hinna på huden och täpper till porerna. Långvarig användning av en produkt som innehåller mineralolja, exempelvis ett läppbalsam, får huden att torka ut ännu mer än tidigare.

Mineralolja är en billigare råvara än växtoljor, men vi vill ge våra kunder produkter som verkligen ger förutsättningar för en välmående hud. Därför får kunden alltid valuta för pengarna genom att beställa växtoljebaserade, hudvänliga Dermosil produkter.

Även i våra peelingprodukter använder vi endast växtbaserade råvaror i stället för mikroplaster. Med mikroplaster avses små plastpartiklar som i diameter är 5 millimeter eller mindre och som tillsätts i kosmetikprodukter för att peela huden. I Dermosil produkterna används exempelvis riskross eller sockerkorn som peelande ämnen.

Om Dermosil

Hudvård och kosmetik från Finland. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!