FRI FRAKT ÖVER 450 KR - FRIA BYTEN & RETURER - GENERÖS BONUS

Nyheter och artiklar / Ansiktsvård

Tvätta ansiktet två gånger per dag

den 19 februari 2016

Högklassiga hudvårdsprodukter och goda rutiner är viktiga för att hyn i ansiktet ska må bra. När det gäller rengöringsprodukter är det hudtypen som bestämmer.

Rengör ansiktet med produkter som är speciellt utvecklade för hyn i ansiktet. Använd inte duschgel eller tvål som är tänkt för kroppen. Tvål rengör huden effektivt, men den kan också få med sig det nyttiga och skyddande fettlagret, som är så viktigt, speciellt vintertid.

Om du har fet hy i ansiktet ska du använda en rengöringsprodukt som reglerar talgproduktionen och gör huden matt. För torr och känslig hy passar en rengöringsprodukt som också har vårdande egenskaper, som stärker och skyddar huden. För normal hy rekommenderas en rengöringsprodukt som upprätthåller hyns naturliga balans.

Det är viktigt att tvätta ansiktet två gånger per dag, morgon och kväll. Under natten producerar huden fett och på morgonen behöver den extra talgen tvättas bort för att hindra att orenheter får fäste i huden under dagen. På kvällen behöver huden rengöras från makeup och luftföroreningar. Om man inte rengör huden riskerar man att orenheterna täpper till porerna.

Visste du hur viktigt ansiktsvatten är för huden? Ansiktsvatten fullbordar rengöringen genom att avlägsna de allra sista spåren av ansiktsrengöring och ge huden en fräsch känsla. Ansiktsvatten stänger hudporerna och gör huden redo för fuktcrème. Om du valt rätt rengöringsprodukt ska det inte synas särskilt mycket smuts i bomullspaden som du använt tillsammans med ansiktsvattnet.

Om Dermosil

Hudvård och kosmetik från Finland. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!