FRI FRAKT ÖVER 450 KR - FRIA BYTEN & RETURER - GENERÖS BONUS

Nyheter och artiklar / Makeup

Vårda din fransförlängning

den 8 maj 2017

När man förlänger ögonfransarna limmas fransfibrer på de egna ögonfransarnas rötter. Var noga med att ta hand om din ögonfransförlängning. Vårdande produkter av god kvalitet samt god hygien är a och o. Kosmetolog Lumikki Tattari svarar på kundernas frågor om fransförlängningar.

Vilka produkter eller ämnen kan försvaga hållbarheten på fransförlängningen?

Undvik oljebaserade ögonmakeupremovers och ögonfransserum om du har en fransförlängning. Undvik också vattenfasta mascaror och eyeliners eftersom det krävs oljebaserade produkter för att avlägsna dem.

Påverkar limmet mina hudvårds- och makeuprutiner?

Nej. Efter att man gjort ögonfransförlängningen rekommenderas att man undviker att väta fransarna på 24 timmar. Efter det ska man rengöra ögonfransarna precis som vanligt.

Kan man använda moist proof makeupprodukter, som kan tas bort med varmt vatten, tillsammans med ögonfransförlängning?

Naturligtvis!

Hur ska man vårda huden och lägga makeup med en fransförlängning?

Ögoncrèmer rekommenderas även för personer med fransförlängningar. Mascara, eyeliner eller kajal kan naturligtvis användas, men med försiktighet. Se till att rengöra ordentligt eftersom smuts kan komma in mellan fibrerna och leda till bakteriebildning. I värsta fall kan det leda till inflammation. God, daglig hygien är alltså jätteviktigt när man har en ögonfransförlängning.

Nedan finns en lista med de Dermosil produkter, som är oljefria och passar till de flesta fransförlängningar. Rådfråga alltid din franstekniker eller kosmetolog om produkten passar just din fransförlängning.​

Relaterade produkter

Om Dermosil

Hudvård och kosmetik från Finland. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!