Dermosils produkter - frågor och svar

Jag har känslig hud, kan jag använda Dermosils produkter?

Sensitive-seriens basprodukter, märkta med Finlands astma och allergisymbol berättar att produkten inte innehåller parfymer eller ämnen som irriterar eller framkallar allergi. Om du har mycket känslig hud kan det vara bra att testa crèmen ett par dagar i armvecket för att vara på den säkra sidan.

Hur länge kan jag använda en öppnad hudcrème?

Bäst före-märkningen på produkten avser oöppnad produkt. En hudcrème kan i regel användas upp till sex månader efter att den öppnats. Efter det bör den bytas ut. På vissa produkter finns en s.k. PAO-märkning där man kan se hur många månader produkten är bra efter att den tagits i bruk.

Varför känner jag att den doftfria hudcrèmen doftar?

Hudcrèmen innehåller inte parfymer eller tillsatta doftämnen. Produktens råvaror i sig kan ha en lätt läkemedelsaktig doft, som kan kännas då du använder produkten.

Har Dermosil några bra krämer för små barn?

Av våra hudcrèmer är den oparfymerade hudvårdscrèmen utmärkt för små barn. Den är mild och vårdande. Den kan bra användas som stjärtcrème under blöjan. Även våra andra oparfymerade produkter är lämpliga för barn. Extra Crémen är en annan produkt som många av våra kunder använder som en universalcrème för många olika typer av hudbesvär.

Extra crèmen känns härlig på huden. Men jag skulle gärna vilja veta vad det är som gör att själva crèmen har en så glänsande, nästan “silvrig” färg? Något liknande har jag inte sett tidigare.

Vad bra att du tycker om Extra crèmen. Det som du beskriver som “silverfärg” kommer från två ämnen som ingår i crèmen; nämligen cetyl alcohol och stearyl alcohol. Dessa råvaror reagerar under själva tillverkningsprocessen och gör crèmen nästan silverfärgad. Eftersom Extra crèmen inte innehåller några färgämnen kommer den “riktiga” färgen på råvarorna fram.

Vilka produkter kan användas under graviditet och amning?

Under graviditet och amning är det speciellt viktigt för både mamma och barn med en mångsidig och sund kost samt motion och vila i lämpliga doser. Det har gjorts relativt lite forskning om hur olika kosmetiska ämnen påverkar under graviditet och amning. Därför rekommenderar vi oparfymerade Dermosil Sensitive produkter som alla har erhållit rätten att använda Finlands Allergi- och astmaförbunds symbol samt Dermosil Nature naturkosmetikprodukter.

Om Dermosil

Dermosil är ett finländskt hudvårds- och kosmetikmärke. I sortimentet hittar du trygga basprodukter för hela familjen, specialprodukter för känslig hud, trendig makeup, accessoarer, kosttillskott och rengöringsprodukter för hemmet. Dermosil säljs exklusivt via vår egen webbshop!