Makeup remover & sminkborttagning

products_productsCount

Det bästa sättet att ta bort smink är att använda makeup remover som avlägsnar sminket på ett sätt som är skonsamt för huden.read_more

Huden mår mycket bättre om du alltid tar bort din makeup och rengör ditt ansikte innan du går och lägger dig. Vi har ett brett urval av produkter, allt från sminkborttagning för vattenfast makeup till sminkborttagningsservetter och eye makeup remover för ögonområdet. Bästa sminkborttagningsprodukten för dig är den som passar din hudtyp.

Hur får man bort vattenfast mascara?

Det kan krävas lite ansträngning för att ta bort vattenfast mascara, ögonskuggor och eyeliner runt ögonen och ögonfransarna. För att lyckas behöver du produkter som utvecklats speciellt för vattenfast sminkborttagning. Ögonmakeup remover är ett bra alternativ för dig som vill få bort vattenfast mascara. Borttagningen går till så att du applicerar produkten på en bomullsrondell som du använder för att torka av ansiktet tills all makeup är borta. Det kan ta några minuter, och om du har mycket smink kan du behöva flera bomullsrondeller för att rengöra. När sminket är borta kan du skölja ansiktet med vatten eller använda ansiktsvatten.

Varför är det så viktigt att tvätta bort sminket?

Om smink lämnas på huden över natten kan det täppa till porerna och orsaka finnar och andra hudproblem. Därför är ansiktsrengöring och ögonsminkborttagning en viktig del av din dagliga hudvårdsrutin. Med de här produkterna kan du enkelt avlägsna smink, smuts och orenheter som samlas på huden under dagen. Rengör ansiktet varje kväll innan du går och lägger dig så håller du din hud frisk och fräsch.

Vilken typ av sminkrengöring passar mig?

Sminkborttagning för ögon och ansikte blir mycket trevligare med en högklassig produkt som passar din egen hudtyp! Det finns olika typer av produkter för sminkborttagning, här gäller det att prova sig fram. En del föredrar make up wipes, alltså sminkservetter, medan andra gillar rengöringsmousse eller micellärvatten, alltså sminkborttagning med wipes där inget vatten behövs.

Välj sminkborttagning enligt hudtyp:

  • Om du har torr hud är en oljebaserad eye makeup remover det bästa alternativet. Oljebaserade produkter hjälper till att lösa upp sminket och smutsen på huden.
  • Om du har fet hud ska du hellre välja en oljefri ögonmakeup remover. Oljefria produkter innehåller rengörande ingredienser som tar bort sminket.
  • Om du har känslig hud behöver du kolla att den produkt du väljer är speciellt avsedd för känslig hud. De innehåller mildare ingredienser och är skonsammare för din hud.

Dermosil har ett brett utbud av produkter för sminkborttagning som passar alla hudtyper. Kom ihåg att avsluta kvällens hudvårdsrutin med en nattkräm och kanske ett ansiktsserum som vårdar huden på djupet.

read_less