Hållbarhet

Vänlig mot dig och naturen

Vi utvecklar och tillverkar våra produkter för känslig hud med din huds bästa och naturens resurser i åtanke. Vi väljer högklassiga och lokala råvaror, designar smarta förpackningar och verkar direkt utan mellanhänder. Alltid. För att vara vänliga mot dig, varandra och vår ovärderliga natur.

Hållbart på huden

I vårt arbete utgår vi alltid från hudens och hårets specialbehov. Vårt hudvänliga produktsortiment består av effektiva och högklassiga produkter som hjälper dig att vårda din hud rätt. Vid tillverkningen använder vi endast högklassiga råvaror och vi föredrar finländska eller närproducerade råvaror. Känslig hud är en livsstil för oss och i vårt sortiment finns massor av produkter som beviljats finska Allergi-, Hud- och Astmaförbundets symbol. Våra produkter är dermatologiskt testade på människors hud under övervakning av hudläkare.

En kort väg från oss till dig

Vårt huvudkontor, vår produktutveckling och vår fabrik ligger i Korsnäs, Finland. Alla Dermosil-produkter utvecklas i Korsnäs, från idé till förpackningsdesign. Genom att hålla produktionen så nära dig som möjligt och leverera produkterna direkt till dig utan mellanhänder, kan vi minimera produkternas koldioxidavtryck. Under många år har vi målmedvetet flyttat produktionen närmare slutkunden och arbetet fortsätter. Andelen av vår egen produktion i Korsnäs ökar år för år. Vi tillverkar kosmetikaprodukter i vår egen fabrik i Korsnäs samt hos noggrant utvalda underleverantörer i Finland, Sverige, Spanien, Polen och andra europeiska länder. Vi anger tillverkningslandet för varje produkt på produktkortet.

Förpackningarna spelar roll

Vi fokuserar mycket på produktens innehåll men vi är också kända för vårt starka designtänk. Vi letar ständigt efter hållbara och smarta alternativ och våra designer har en viktig roll i vårt hållbarhetsarbete.

Alla våra flaskor är återvinningsbara och tillverkade av återvunnen plast. Vi har minskat mängden plast vid tillverkningen av flaskorna och en del av våra etiketter är tillverkade av miljövänligt, förnybart träbaserat material.

Vi har alltid undvikit dubbel förpackning av produkter för att minimera mängden avfall. Vi använder en yttre pappförpackning vid förpackning av våra produkter endast då det av säkerhetsskäl är nödvändigt. Med smarta val kan vi minska mängden avfall och bygga en bättre framtid.

Handling, inte bara ord

Vårt hållbarhetsprogram grundar sig på väsentlighetsanalys som vi tagit hjälp av för att definiera hållbarhetshandlingar som har en stor betydelse för miljön, samhället och individen. Läs mer i vår hållbarhetsrapport om vårt hållbarhetsarbete, om våra mål och vilka konkreta saker vi gjorde för hållbarhet förra året.