Solskydd, after sun & brun-utan-sol

products_productsCount

Solkräm är en viktig del av hudvårdsrutinen, särskilt på våren och sommaren. read_more

Solkrämens uppgift är att skydda huden mot skadliga UV-strålar som kan orsaka att man bränner huden, att huden åldras i förtid och att hudcancerrisken ökar. I vårt sortiment hittar du olika solkrämer och andra solskyddsprodukter för din huds bästa, så att du kan njuta tryggt av solen. Våra högklassiga solskyddsprodukter skyddar huden mot solens UVA- och UVB-strålar tack vare hög solskyddsfaktor.

Brun-utan-sol-produkter är det bästa och tryggaste alternativet då du vill ha en vackert solkysst hud. Brun-utan-sol ger din hud en vacker och naturlig färg utan solens skadeverkningar. Innan du börjar använda brun-utan-sol är det bra att peela huden och avlägsna oönskad hårväxt redan dagen före. På så sätt fördelas färgen lätt och du får ett naturligt resultat. När du vill ge kroppen en solkysst look enkelt – då bör du välja brun-utan-sol!

Solskydd och tillräckligt hög solskyddsfaktor

Solkrämer innehåller oftast solskyddsfaktor (SPF) som berättar om hur starkt skyddet är. Ju högre SPF, desto effektivare blockeras solstrålarna. Skyddsfaktorn bestäms enligt hudtyp och solskenets styrka.

Det är viktigt att välja rätt solskyddsfaktor. För barn och personer med ljus hud rekommenderas vanligtvis en högre solskyddsfaktor, för deras hud är känsligare mot solens strålar. Skyddsfaktor bör även väljas enligt hur länge man tänker vistas i solen. Om man planerar att vistas en längre tid i solen ska man välja en solkräm med högsta möjliga solskyddsfaktor.

Solkrämer finns som kräm, spray eller gel. Krämer är ofta tjockare till konsistensen och erbjuder därför ett bättre skydd, medan sprayer å sin sida är praktiska och lätta att använda. Geler är ofta väldigt lätta och absorberas snabbt, men deras skyddseffekt är nödvändigtvis inte lika bra som krämers.

Användning av solskydd

Solkräm bör appliceras rikligt på huden ca 15–30 minuter innan man vistas i solen. Kom ihåg att smörja överallt. Återapplicera solskydd med ca två timmars mellanrum eller efter bad och om du svettats mycket. Om du har vistats länge i solen är det bra att använda en after-sun-kräm för att hjälpa huden att återhämta sig.

Det är viktigt att använda solkräm så att huden hålls skyddad mot solens skadliga strålar. Välj rätt skyddsfaktor och smörj in huden ordentligt innan du vistas i solen. Kom också ihåg att använda andra skydd såsom solglasögon och hatt, samt undvik vistelse i solskenet mitt på dagen.

Solkrämer online

Dermosils högklassiga solskydd ger huden ett effektivt skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Sensitive Solkräm SPF 30 är en oparfymerad solkräm som lämpar sig för även den känsligaste hud samt barn över 1 år.

Solkräm för ansiktet

Sensitive Solkräm för ansiktet SPF 25 skyddar hyn mot solens UVA- och UVB-strålar. Solkrämen är avsedd för ansiktet och lämpar sig även för den med känslig hud samt barn över 1 år. Den här oparfymerade solkrämen klarar svett och fukt, så den lämpar sig utmärkt för stranden, utevistelse och sommaridrott.

Ett annat bra alternativ för att skydda ansiktet är Dermosils solskyddsstift SPF 50+ som ger ett effektivt solskydd till utsatta hudområden, såsom läppar, näsa, kinder och axlar. Det här vattenfasta och oparfymerade solskyddet innehåller bland annat bivax och sheasmör.

Brun utan sol

Det kan vara svårt att hitta en bra brun utan sol-produkt, eftersom utbudet är så enormt. Brun-utan-sol-droppar är ett enkelt sätt att få färg i ansiktet. Brun utan sol-droppar blandas i fuktighetskräm där de stegvis ger hyn färg och lyster. Även brun-utan-sol-ansiktsvatten är ett bra sätt att ge ansiktet jämn och naturlig färg utan solens skadeverkningar. Brun utan sol i spray- eller krämformat är däremot smidiga och bra produkter för att få en jämn och solkysst nyans över hela kroppen.

Brun utan sol-mousse ger ansiktet och kroppen en solkysst look

Dermosils lätta och fluffiga Brun utan sol-mousse gör huden vackert solkysst. Produkten kan användas både i ansiktet och på kroppen och den är lätt att applicera jämnt över huden. En brun utan sol-handske är ett bra redskap för att applicera produkten. Applicera brun utan sol-mousse i ansiktet och på kroppen regelbundet flera dagar i rad. Moussen innehåller fuktgivande ingredienser så den torkar inte ut huden.

Tips för att applicera brun utan sol-mousse:

•    Innan du applicerar brun utan sol första gången, peela huden dagen före och återfukta huden ordentligt.
•    Återfukta armbågar och knän särskilt noga.
•    Avlägsna oönskad hårväxt dagen före.
•    Påbörja appliceringen med cirkulära rörelser från benen och framskrid uppåt. En brun utan sol-handske är ett bra redskap för att applicera moussen.
•    Ta sedan en liten mängd kräm på handryggarna och applicera sedan produkten med hjälp av handryggarna på båda händerna och handlederna.

Vi på Dermosil har utvecklat våra produkter i över 30 år. Du hittar rätt solskydds- och brun utan sol-produkter för din hud i vårt breda sortiment! För att din hud ska må bra i sin helhet, bör du också ta en titt på våra övriga hudvårdsprodukter, se till exempel Dermosils hudvårdsset, dagkrämer och nattkrämer.

read_less