Highlighting & contouring

products_productsCount

Contouring och highlighting innebär skulptering av ansiktet med hjälp av smink. read_more

Med Contouring-smink skulpteras ansiktet med hjälp av skuggning och framhävning. Med ljusreflekterande produkter framhävs ansiktets högsta punkter och med mörkare nyanser lyfter man fram ansiktets form. Naturlig skulptering av ansiktet fås med hjälp av högklassiga, lätta produkter. I vårt sortiment hittar du högklassiga produkter för contouring och highlighting av ansiktet!

Skulptering av ansiktet med hjälp av smink

Genom att skugga och framhäva vissa punkter kan man lyfta fram ansiktets former samt modifiera eller dölja dem. Vid framhävning används ofta ordet highlight och vid skuggning contour. En highlighter i puderform lyfter fram ansiktets form och ger ansiktet naturlig glow och lyster. Ljusreflekterande highlighter i puderform appliceras på ansiktets högsta punkter, såsom kindben, näsben och panna, alltså de punkter där ljuset naturligt hamnar. Mörkare highlighter i puderform lyfter fram ansiktets former då det appliceras i ansiktets yttre kanter och under kindbenet. Med contouring däremot strävar man efter att mörklägga de områden där man vill skapa skuggor och som man vill dölja.

Att skapa skuggor och framhäva punkter i ansiktet

Du hittar de rätta punkterna i just ditt ansikte genom att studera ansiktets former. Olika ansiktsformer bör skuggas och framhävas på olika sätt. Innan du påbörjar din makeup bör du alltså bekanta dig med din ansiktsform och undersöka vad som passar bäst att framhäva och skugga. Det är också viktigt att välja rätt färgnyanser till makeupen då du vill att contouringen ska lyckas på bästa möjliga sätt.

För highlighting och contouring av ansiktet finns produkter i puderform, krämform och flytande form. Puder är lättare att använda för det innehåller inte lika mycket pigment som en flytande produkt. Det är också lättare att tona ut en produkt i puderform och den lämpar sig dessutom för alla hudtyper. En produkt i puderformat appliceras ovanpå fixeringspuder och den kan fästas efteråt med setting spray.

Produkter i flytande form och krämform innehåller betydligt mer pigment, så de lämpar sig för erfarna highlighting- och contouring-användare. Ju mer pigment en produkt har, desto mer noggrannhet, exakthet och teknik behövs. En flytande produkt bör appliceras endast en liten mängd i början, tona ut och applicera mer vid behov. En makeupborste är ett bra redskap för att applicera en produkt i flytande form eller krämform. En contouring-produkt i flytande form eller krämform appliceras i ansiktet innan puder och fixeras med puder. Ovanpå pudret kan du ännu applicera en contouring-produkt i puderform, om du vill göra makeupen mer intensiv.

Produkter för highlighting och contouring från Dermosil

Dermosils Solpuder ger huden naturlig färg och lyster och är ett utmärkt val för highlighting av ansiktet. Ett bra solpuder ger ansiktet en naturlig solkysst nyans och glow. Med hjälp av pudret kan du skulptera ansiktet snyggt och framhäva de punkter som även nås av solen. Den naturliga nyansen som fås av puderpärlorna passar alla.

Highlighter döljer omedelbart tecken på trötthet, fåror och andra små skavanker i huden. Den vårdande sammansättningen ser till att upprätthålla hudens välbefinnande. Produkten innehåller fuktgivande hyaluronsyra och antioxidantrik E-vitamin.

Highlighter & ögonskugga warm glow är en multifunktionell krämögonskugga som hålls på plats hela dagen. Den silkeslätta och pigmentrika highlightern har en krämig sammansättning som är enkel att applicera. Produkten smälter fint samman med hyns naturliga nyans och ger ansiktet vacker glow.

Applicering av makeup med Dermosils produkter

Dermosils Puderborste är fluffigt mjuk men ändå lagom stadig för applicering av makeup i puderform, såsom solpuder, puder och rouge. Dermosils lyxigt mjuka Kabukiborste lämpar sig utmärkt för contouring och highlighting, eftersom den fördelar pudret silkeslätt och jämnt över ansiktet. Med borsten kan man också applicera solpuder för att rama in ansiktet och skapa skuggor.

Se också foundation, rouge och puder från Dermosil.

read_less